5 handige tips voor het gebruik van de slider in Crossretail

De slider (de carrousel met afbeeldingen) op uw webshop is een ware eye-catcher. Het is het eerste waar bezoekers naar zullen kijken zodra ze op uw website terecht komen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat deze goed gevuld is. In dit artikel geven wij u vijf tips voor het opvullen van de slider.

 

Less is more

Zorg ervoor dat de teksten in de slider kort en bondig zijn. Ze moeten eigenlijk in één oogopslag te lezen zijn. Omdat de slider roteert moet de bezoeker genoeg tijd hebben om het tekstje te kunnen lezen.

 

Zorg voor een goede ‘Call-to-Action’

Zorg ervoor dat de bezoeker ertoe gezet wordt een actie te ondernemen na het zien van de slider. U kunt bijvoorbeeld zorgen dat bezoekers doorgelinkt worden naar een aanbieding, of naar een nieuw artikel.

 

Daarnaast kunt u de verschillende termen gebruiken om de klant tot actie te zetten. Zorg dat de klant weet wat er gaat gebeuren als hij op de button klikt. ‘Klik hier’ is bijvoorbeeld een slecht voorbeeld omdat het onduidelijk is wat er gebeurt als er op geklikt wordt. Gebruik liever termen als ‘Ga naar aanbieding’ of ‘Bestel nu’.

 

Gebruik goede scherpe foto’s

Goede scherpe foto’s dragen bij aan een professionele uitstraling. Heeft u geen eigen materiaal? Dan kunt u afbeeldingen van internet gebruiken die zijn vrijgegeven voor commercieel gebruik. Op Stocksnap.io vindt u hoogwaardige afbeeldingen die u gratis kunt downloaden en mag gebruiken voor commerciële doeleinden.

 

Varieer met uw slider

Door regelmatig de afbeeldingen en teksten in uw slider te veranderen houdt u uw website fris. Wissel af met nieuwe afbeeldingen van bijvoorbeeld nieuwe collecties, aanbiedingen en algemeen nieuws.

 

De slider maakt uw bedrijf persoonlijk

Gebruik de slider om uw eigen identiteit kracht bij te zetten. Denk na over wat uw winkel uniek maakt, waarom zouden consumenten voor uw winkel moeten kiezen? En niet voor een concurrent? Als u deze vragen beantwoordt in de slider onderscheidt u uzelf van de rest.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin