Home / Crossretail help / Supports / Extensies / Aanbiedingen

Aanbiedingen

Zoals in het hoofdstuk over het toevoegen van producten te lezen is, kunt u producten tegen een actieprijs in de ‘digitale etalage’ zetten. Dit stelt u in bij de individuele instellingen van een product via het tabblad ‘Aanbieding’. Deze producten met een aanbieding kunt u op de homepage vervolgens uitlichten.
Aanbiedingen maakt u aan via het hoofdmenu: Catalogus -> Producten -> Wijzigen (achter product van uw keuze).
Binnen het tabblad ‘Aanbiedingen’ van dat individuele product klikt u op op de knop ‘Voeg aanbiedingsprijs toe’. Hierna verschijnen er enkele invoervelden voor uw nieuw gecreëerde aanbieding;

  • Klantengroep: Deze staat standaard op default en kunt u in principe zo laten staan (dan ziet elke bezoeker deze aanbieding). Wanneer u echter werkt met verschillende klantengroepen, kunt u eventueel via deze instelling bepalen wie de desbetreffende aanbieding alleen te zien krijgen. Alleen klanten die ingelogd zijn onder een bepaalde klantengroep, zien deze aanbieding dan.
  • Prioriteit: Dit veld kunt u leeg laten, maar hier kunt u ook een prioriteit meegeven (1=hoog). Dit bepaald dan eventueel de volgorde van alle lopende aanbiedingen binnen een overzicht (zoals bv. binnen een Crossblock ‘aanbiedingen’ op de homepage). Wanneer u dit veld leeg laat kunt u het aanbieding product ook uitlichten binnen een Crossblock ‘Aanbevolen producten’ op uw homepage.
  • Aanbiedingsprijs: De prijs van uw tijdelijke aanbieding. Let hierbij op of uw invoerveld vraagt om een incl. of excl. btw prijs (afhankelijk van uw pakket)
  • Startdatum: Deze kunt u instellen in het verleden of in de toekomst via de pop-up kalender (verschijnt automatisch zodra u in dit veld begint te typen). Hiermee kunt u dus ook alvast een aanbieding plannen die u bv. pas over een week in wilt laten gaan.
  • Einddatum: Deze kunt u instellen via de pop-up kalender en ligt uiteraard altijd in de toekomst.

U kunt meerdere aanbiedingsprijzen bij één product opgeven die bv. kunnen verschillen in prijs en datum. Let hierbij op dat opgegeven data niet overlapt.
Belangrijk: Na het ingeven van voornoemde informatie en data klikt u rechtsboven op ‘Bewaren’ om uw aanbieding op te slaan.