Home / Crossretail help / Supports / Extensies / Aanbevolen producten

Aanbevolen producten

Bij aanbevolen producten kunt u specifieke producten uitlichten op de homepage van de website. U voegt op de volgende manier producten toe die u extra onder de aandacht wilt brengen:

  1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Informatiepagina’s en klik vervolgens achter ‘Homepage’ op de wijzigen-knop.
  2. U krijgt vervolgens het Crossblocks overzicht te zien van de Homepage. Wanneer u uw muis over het ‘Aanbevolen producten’ Crossblock beweegt, verschijnen er verschillende bedieningsknoppen. Door op de groene knop met de tekst ‘Pas blok aan’ te klikken, komt u in het onderliggende ‘Opties’ pop-up venster van de actieve aanbevolen producten die op dit moment ingevoerd zijn.
  3. Als u een bestaand product wilt vervangen begint u in het invoerveld van de productnaam een andere productnaam te typen. Onder dat invoerveld verschijnen dan automatisch suggesties van actieve producten. Die suggesties zullen een steeds kleinere selectie vormen naarmate u uw productnaam verder intypt. Wanneer u het product van uw keuze ziet staan tussen de suggesties klikt u hier op.
  4. Een aanbevolen product geheel verwijderen doet u door simpelweg op de rode knop ‘product verwijderen’ te klikken onder het desbetreffende product.
  5. U kunt zelf bepalen hoeveel producten u toevoegt als aanbevolen product. Hoeveel er daadwerkelijk getoond worden op de homepage kunt u instellen in het invoerveld ‘Te tonen aantal’ van het kader ‘Instelling’.
  6. Als u alles heeft ingesteld zoals u wenst, klikt u rechts onderin het ‘Opties’ pop-up venster op de bevestigen-knop.
  7. Attentie: Wanneer een aanbevolen product niet meer op voorraad is zal deze automatisch door het systeem worden vervangen voor een veel bekeken artikel.

Belangrijk; Er zijn minimaal een (2) tweetal belangrijke bevestiging stappen voor het opslaan van uw werk binnen de aanbevolen producten: 

  1. Klik eerst op ‘Bevestigen’ onderaan het ‘Opties’ venster vóórdat u deze pop-up verlaat.
  2. Vervolgens klikt u op de Crossblocks overzichtspagina van de homepage rechtsboven op ‘Bewaren’.
  3. Indien u meerdere shops beheert via Crossretail dan zit er tussen stap 1 en 2 nog een extra stap via de knop ‘Volgende stap’, daar kunt u dan eerst de webshops selecteren waarin deze aanbevolen producten zichtbaar moeten zijn.

*: In uitzonderlijke gevallen bestaat er de mogelijkheid dat uw website niet (of nog niet) overgeschakeld is naar Crossblocks. In die gevallen is bovenstaande handleiding niet van toepassing en kunt u eventueel contact met ons opnemen als u vragen heeft over het instellen van uw aanbevolen producten.