Uw webshop op de winkelvloer

Clicks in bricks, omnichannel retailing, cross channel, in-store webshop, webshop in shop of, simpeler gezegd – zowel online als offline zaken doen. Voorop staat één conclusie: “Als winkelier nooit meer ‘nee’ verkopen.”

 

Voordelen van een winkelzuil

Uitbreiden van het winkelassortiment

Vergroot uw aanbod en verkoop. Het grote voordeel van het beschikbaar maken van web-only artikelen in de winkel is dat het assortiment altijd uitgebreid is. Als een kledingstuk in de winkel niet meer beschikbaar is in de gewenste maat kan deze eenvoudig besteld worden op de winkelzuil. Als winkelier hoeft u nooit meer ‘nee’ te verkopen. In de praktijk blijkt het een groot succes, o.a. bij Aktiesport en Perrysport blijken de winkelzuilen een hogere omzet te genereren dan de webshops van beide formules.

 

Kleinere voorraad

Doordat de winkelzuil uw gehele assortiment ter beschikking stelt is het niet meer noodzakelijk om uw gehele assortiment in uw winkel aan te bieden. Ter illustratie: Een fietswinkel hoeft geen tientallen fietstassen meer op voorraad te hebben maar slechts enkele varianten. De klant kan dan de gewenste kleur op de winkelzuil selecteren. Na afronding van de bestelling ontvangt de klant de gewenste fietstas binnen 24 uur thuisbezorgd vanuit (bijvoorbeeld) de fabrikant. Geen (dure) voorraad en ondanks de beperkte voorraad nooit meer klanten weg sturen omdat het gewenste artikel er niet is in de gewenste maat, kleur of variant. Bijkomend voordeel is dat er geen noodzaak meer is voor een groot duur winkelpand.

 

Fysiek winkelen is tastbaar

Soms wil je eerst met iemand praten die beschikt over expertise en soms wil je het product eerst ervaren hebben voordat je het koopt. Hoe is de pasvorm van deze broek? Ligt deze telefoon prettig in de hand? Ruikt deze parfum lekker? Dit is online moeilijk na te gaan. Klanten kunnen dankzij de winkelzuil tevens gelijktijdig rondkijken door het fysieke en online aanbod van uw winkel. Daarnaast, erg belangrijk, kunnen winkeliers in een fysieke winkel een beleving beter overbrengen.

 

Betrouwbaar

Op Frankwatching voorspelde Eduard de Wilde al dat de online-only klant een illusie is. Een winkel geeft tenslotte een baken van vertrouwen en gemak. De klant weet dat je daar terecht kan als je een vraag hebt, daarnaast oriënteren veel consumenten zich eerst in de winkel. Ruim 40% van de consumenten koopt liever niet in onbekende webshops waar er geen sprake is van een bezoekadres. Zichtbare aanwezigheid wekt een gevoel van betrouwbaarheid.

 

Informatiemiddel

Is het druk in de winkel en is geen personeel beschikbaar? Dan biedt een winkelzuil uitkomst omdat deze ook gebruikt kan worden als informatiemiddel (bijv. een FAQ). Hierdoor is de klant niet meer afhankelijk van winkelpersoneel en kan hij of zij zelf antwoorden inwinnen op vraagstukken.

 

Crossretail®

Het alles-in-1 pakket van i-Aspect

Maak kennis met onze totaaloplossing van webshop-, website- en winkelzuil met maatwerk voorraad koppeling. Via deze oplossing kunnen klanten online en in de winkel via een winkelzuil met touchscreen eenvoudig het totale productaanbod bekijken en direct producten bestellen. O.a. de tweewielerbranche maakt al gebruikt van Crossretail®, de totaaloplossing met een dropshipment koppeling van Kruitbosch Cycle Universe.

 

Interesse en ook van start gaan?

Internetbureau i-Aspect helpt u graag verder en kan u voorzien van een eigen winkelzuil oplossing met het Crossretail® pakket. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en bekijk + probeer de winkelzuil demo uit op ons hoofdkantoor in hartje Utrecht. De koffie staat klaar!

 

Toepassingsvoorbeelden van een winkelzuil

winkelzuil-fietsen
Magazijn voorraadkoppeling op uw winkelvloer.

 

winkel-kiosk-de1
Winkelzuil gekoppeld aan uw spaarpunten loyaliteitsprogramma.

 

winkelzuil-bodyfood
Webshop integratie in sportcentra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin