Tips en trucs voor meer omzet met Crossretail

Omdat Crossretail een omnichannel-product is, is het ook zaak om Crossretail op die manier te beoordelen en in te zetten. Wij werken dagelijks met een heel team om het product te verbeteren en nieuwe opties toe te voegen. Om de webshop uiteindelijk te doen slagen, is er uiteraard inspanning nodig van uzelf als ondernemer. Wij geven daarom in dit artikel enkele tips om uw online-activiteiten te optimaliseren.

Indirecte omzet

Het is echter wel belangrijk om tijdens het lezen van dit artikel niet alleen harde omzetcijfers als meetinstrument te gebruiken, maar vooral ook na te denken over indirecte omzet die met de website wordt gegenereerd. Denk daarbij aan gereserveerde fietsen, ingevulde contactformulieren of een klant die enthousiast is geworden door de website en daarom naar uw winkel komt.

Online omzet verhogen

Als eerste gaan we in op de ondernemer die zich focust op harde omzet (verkopen via iDeal en Mister Cash). De ondernemer richt zich daarmee op consumenten die online hun aankopen doen voor wie het belangrijk is dat de webwinkel snel levert en een scherpe prijs hanteert (inclusief verzendkosten). De eerste stap is gezet als u aan deze voorwaarden voldoet. U moet dan alleen nog zorgen dat de consument uw webwinkel weet te vinden. In volgorde van belangrijkheid zijn dit handige methoden:

Google
Uiteraard is het belangrijk om goed naar voren te komen in de zoekresultaten van Google. Dit is echter een langdurig traject. Er zijn immers maar tien plekken te verdelen op de eerste pagina van Google (op de tweede pagina met zoekresultaten kijkt men nauwelijks). Ons advies is om de focus te leggen op drie tot vijf zoekwoorden en daarmee proberen zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Kies deze woorden nauwkeurig en denk daarbij ook aan hoeveel concurrentie u heeft. Soms is het verstandiger voor woorden te kiezen die iets minder populair zijn, maar waarmee u wel op de eerste pagina terecht komt.

Google Shopping, Marktplaats, Bol.com en Beslist.nl
U kunt uw producten ook aan gaan bieden via deze vier platformen. Het voordeel daarvan is dat deze een groot bereik en veel bezoekers hebben. Let er wel op dat u een scherpe prijs hanteert als u via deze websites gaat verkopen.

Extra tip: maak gebruik van een lokaal SEO en/of SEA-bedrijfje.

Werk met online-aanbiedingen op de homepage

Indien u niet op prijs kan of wilt concurreren is het voor de meeste van u wel mogelijk om op de homepage een aantal aanbiedingen te laten zien. Dit kunnen bijvoorbeeld restpartijen of overjarige modellen zijn. Uiteraard zoekt u eerst uit of u daar inderdaad concurrerend mee bent. Via aanbieding-verkoop laten klanten zich regelmatig registreren. Dit levert naast de verkoop ook een stukje klantbinding op en zorgt in veel gevallen voor herhaalaankopen.

Extra tip: U kunt de aanbiedingen ook plaatsen op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook.

Verstuur nieuwsbrieven

Veel ondernemers richten zich op nieuwe klanten, terwijl een groot deel van de omzet bij de bestaande klanten vandaan komt. Door e-mailadressen van uw klanten te vergaren kunt u gericht nieuwsbrieven aan uw klanten versturen. Verstuur bijvoorbeeld aanbiedingen en leuke weetjes en betrek zo uw klanten bij de (web)winkel.

Extra tip: Bent u zelf druk? Laat dit door een goede student doen.

Bekijk regelmatig uw Google Analytics

U wilt uiteraard weten hoe goed uw aanbiedingen en andere pagina’s het doen qua bezoekersaantallen. Dit kunt u zien met Google Analytics. Heeft u dit nog niet ingesteld? Stuur dan een mail naar support@crossretail.nl en wij helpen u verder.

Extra tip: Er is ook een Google Analytics-app voor Android en iPhone.

Tot slot

Houd er rekening mee dat het met name gaat om een totaalaanpak die zowel tijd als geld kost. Het is niet alleen dit of dat. Het is juist dit en dat. Oftewel: combineer de zaken zoals we die in dit artikel beschrijven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin