Online shoppen ook door ouderen ontdekt: Zorg als ondernemer dat je er klaar voor bent

Het tijdperk Corona heeft een golf aan veranderingen teweeg gebracht. Gedrag dat noodgedwongen aangepast moest worden zorgt op termijn weer voor nieuwe ‘gewoontes’.

Dit verschijnsel is nu al zichtbaar wanneer het gaat om online shoppen. Afgelopen periode heeft 4 op de 10 mensen meer via internet gekocht en hebben 260.000 huishoudens voor het eerst online boodschappen gedaan.

Ook in de toekomst meer online bestellen

Nu het fysieke winkelbezoek weer langzaam toeneemt stelt 37% van de Nederlanders toch van plan te zijn om ook in de toekomst meer producten online te gaan bestellen.

Deze cijfers gelden opmerkelijk genoeg ook voor mensen ouder dan 50 jaar. Daar waar de babyboomers en generatie X zich voorheen niet vaak met online shoppen bezig hielden, heeft deze doelgroep online shoppen tijdens Corona grootschalig ‘ontdekt’.

Geen drempel meer voor oudere

Nu de oudere (noodgedwongen) ook vertrouwd is geraakt met online shoppen, is dit voor hem/haar in de toekomst geen grote drempel meer en zullen ondernemers dit effect duidelijk gaan merken.

Klaar voor ontwikkelingen

Als ondernemer is het dus aan te raden om klaar te zijn voor deze ontwikkeling en is het belangrijker dan ooit om je retailkanaal internet op orde te hebben.

Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn:

– Zorg dat je webshop up-to-date is: verouderde informatie wekt weinig vertrouwen bij nieuwe bezoekers en ook zoekmachines waarderen een website hoger wanneer deze regelmatig geactualiseerd wordt.

– Een snelle webshop met duidelijke informatie & checkout: snelle laadtijden, duidelijke informatie en een overzichtelijke checkout zorgen voor een hogere kans op conversie.

– Ondersteun gangbare betaalmogelijkheden.

– Biedt goede contactmogelijkheden (telefoonnummer, mail, of chat), zodat klanten bij vragen geen hoge drempel ervaren.

– Een goed webshop aanbod: zorg dat je een ruim aanbod hebt met interessante prijzen en licht actuele artikelen en/of aanbiedingen uit op je homepage.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij bovenstaande punten, om klaar te zijn voor het nieuwe normaal? Dan kunnen wij je uiteraard helpen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin