Nieuwe wizards: Overjarige fietscollecties & ongebruikte bestanden makkelijk verwijderen

Net als op een werkplek zorgt ook een opruimde webshop of website voor rust en overzicht. Om te zorgen dat jouw CMS opgeruimd en overzichtelijk blijft hebben wij Crossretail voorzien van twee nieuwe wizards:

  • De wizard ‘Oude fietsen opruimen’
  • De wizard ‘Afbeeldingen opruimen’

Oude fietsen opruimen

Gemakkelijk oude fietscollecties verwijderen

Deze wizard vind je prominent op je dashboard van je Crossretail CMS, of je kan hem aanroepen via het menu: Catalogus > Oude fietsen.

In deze functie vind je een suggestielijst met fietsen waar een verouderd bouwjaar aan hangt. Wees gerust: Wanneer je gebruik maakt van een Crossretail kassakoppeling zal je nooit fietsen in de suggestielijst vinden die uit jouw kassasysteem komen. Wel kunnen hier fietsen met een verouderd bouwjaar in de suggestielijst staan die ooit handmatig in de webshop zijn gezet. Dit zou bijvoorbeeld een tweedehands fiets met een verouderd bouwjaar kunnen zijn, die je handmatig hebt toegevoegd. Bekijk de suggestielijst dus goed voordat je deze opruimt.

In het overzicht met suggesties kun je bovenaan een bulkselectie maken, maar ook individuele fietsen aanvinken die je wilt opruimen. Wanneer je de fietsen naar de prullenbak verplaatst zijn de fietsen voor jou in het CMS nog wel zichtbaar in de prullenbak, maar niet meer voor de bezoekers van jouw webshop. Als je per ongeluk fietsen hebt opgeruimd die je eigenlijk toch nog wilde tonen in je webshop, kun je deze weer uit de prullenbak halen en daarna op actief zetten bij de instellingen van het product in kwestie.

Afbeeldingen opruimen

Snel ongebruikte bestanden verwijderen

Ook deze wizard vind je prominent op je dashboard van je Crossretail CMS en kun je daarnaast bereiken vanuit het menu: Content > Afbeeldingen opruimen.

In deze functie zie een overzicht van ongebruikte afbeeldingen en eventuele andere bestanden. Deze slimme suggestielijst bevat dus afbeeldingen en documenten die nergens in de website staan ingesteld. Het kan natuurlijk zo zijn dat je bepaalde afbeeldingen recent hebt geüpload om te gaan gebruiken bij een nieuwe pagina of product. Bekijk de selectie dus goed voordat je een (bulk)selectie verwijdert. Opgeruimde afbeeldingen en documenten zijn overigens niet gelijk definitief weg, maar worden verplaatst naar een prullenbak. Bij vergissingen kun je bestanden voor een beperkte periode nog gewoon uit de prullenbak terugzetten. Om datagebruik te beperken wordt de prullenbak wel periodiek definitief geleegd. 

De wizard ‘Afbeeldingen opruimen’ geeft niet alleen veel meer overzicht in de media manager van jouw Crossretail CMS, maar zorgt ook dat jouw datagebruik minder snel over quota gaat.

Profiteren van Crossretrail
Indien jij nog niet profiteert van alle voordelen van ons platform, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn via mail en telefoon dagelijks bereikbaar en kunnen indien wenselijk een online video afspraak inplannen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin