Hoger in zoekmachines komen?

Zoekmachines zoals Google vinden het erg belangrijk dat de inhoud (content) van uw webshop regelmatig verandert. Regelmatig uw website/webshop aanpassen zorgt ervoor dat uw webshop een actuele status verkrijgt en daarmee een hogere vermelding binnen zoekmachines.

Nieuwe content kunt u op verschillende manieren bewerkstelligen;

  • Regelmatig nieuwe producten toevoegen in uw webshop
  • Actuele nieuwsberichten posten op uw blog
  • Nieuwe landingspagina’s creëren over uw relevante diensten / producten

Productbeheer

Het toevoegen van producten gebeurt vaak grotendeels automatisch via uw leverancier, uw koppeling met DST (Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche), producten die u handmatig invoert en de producten via uw eventuele kassakoppeling.

Hoger in zoekmachines komen?

Productbeheer via uw kassakoppeling

Met name een kassakoppeling is goede en snelle manier om aan productbeheer te doen. Dit gaat namelijk vanzelf. Alles wat u in de kassa verwerkt/bijwerkt komt automatisch online te staan.

Naast het feit dat u uw klanten goed op de hoogte houdt van uw winkelvoorraad (wat voor winkelconversie zorgt), zijn ook zoekmachines erg content met deze dagelijkse mutaties. Door in uw kassa actief te zijn, stijgt u dus in zoekmachines.

Hoger in zoekmachines komen?

Nieuwsberichten posten

Deze methode van contentmanagement wordt ook wel bloggen genoemd. Nieuwsberichten posten kunt u relatief eenvoudig zelf doen.

Kort bericht

Bij het bloggen is het van belang dat u actuele branche onderwerpen kiest om een kort bericht over te schrijven. Dat kan zowel om een product, dienst of over een (aankoop) proces gaan. Belangrijke tips over bloggen kunt eventueel nalezen op onze website; over bloggen op onze website

Hoger in zoekmachines komen?

Nieuwe content middels landingspagina’s

Een nieuwe landingspagina is via de Crossretail CMS eenvoudig aan te maken en eveneens aan te raden om geleidelijk uit te bouwen. Een landingspagina richt u bijvoorbeeld helemaal in op ´fietsmetingen´ (wanneer u deze expertise biedt), of een andere onderscheidende dienst en/of product die u kunt aanbieden.

Contentmix

Met landingspagina’s komt uw onderscheidende vermogen naar voren voor bezoekers van uw website en zoekmachines. Tezamen met een grote variatie aan producten in uw webshop en een database van blogartikelen vormt uw webshop een interessante mix van content.

Hoger in zoekmachines komen?

Zoekmachines zullen een interessante contentmix hoger waarderen dan websites met weinig content en/of websites waar weinig content vernieuwing plaatsvindt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin