Dropshipping kansrijk voor jouw webshop?

Bij dropshipping verstuurt jouw leverancier direct naar jouw klant, nadat deze een bestelling heeft geplaatst in jouw webshop. Dropshipping brengt jou als ondernemer veel voordelen, maar wegen deze op tegen de nadelen? Vooral sinds de veranderende markten door de Corona crisis is de balans tussen voor- en nadelen sterk verschoven.

Lagere marges

Bij dropshipping denken veel ondernemers aan lagere marges. Daar staat echter tegenover dat je zelf geen hoge logistieke kosten hoeft te maken en je geen risico loopt om met een incourante voorraad te blijven zitten. Sowieso hoef je zelf nauwelijks te investeren, want jij betaalt jouw leverancier pas (ruim) nadat jij het geld van je klantbestelling tot je beschikking hebt.

Slimme combinatie

Wanneer uit de praktijk blijkt dat bepaalde dropshipping artikelen in jouw webshop gretig aftrek vinden bij jouw klanten, kun je natuurlijk altijd nog besluiten om bepaalde artikelen zelf op voorraad te nemen ter vergroting van je marge. Middels koppelingen met jouw kassasysteem zijn jouw voorraadartikelen op een slimme manier te combineren met het dropshipping aanbod in jouw webshop.

Unieke content samenstelling

Het combineren van een grote hoeveelheid aan dropshipping producten met jouw eigen voorraad producten biedt een rijk gevulde webshop en een unieke content samenstelling. Zoekmachines waarderen een grote hoeveelheid relevante content hoog, helemaal als de samenstelling van deze content een unieke mix betreft. Wanneer ondernemers naast een webshop tevens een fysieke winkel hebben, brengt online traffic via de rijk gevulde webshop ook veel bezoekers teweeg in hun fysieke winkel (en daarmee meer winkelomzet).

Dropshipping in lastige markt

Tijdens de veranderende markten sinds Corona blijkt een dropshipping webshop een belangrijk omzetkanaal wanneer logistieke situaties veranderen (bv. tijdens een lock down situatie).  Ondernemers met een dropshipping webshop blijken veel flexibeler om hun omzetkanalen mee te laten bewegen met de markt en beschikken daarmee vrijwel altijd over een actief omzetkanaal, zelfs wanneer zij de deuren van hun fysieke winkel (verplicht) gesloten moeten houden.  

Leveranciers die dropshipping bieden

Omdat een dropshipping leverancier namens jou aan je klanten bezorgt, is het van belang dat de kwaliteit van de producten & dienstverlening van een hoog niveau zijn. Ga dus niet zomaar in zee met de eerste de beste dropshipping leverancier en kies bij voorkeur een productsamenstelling die goed past bij jouw onderneming en specialisme. In sommige gevallen kan dat betekenen dat je het aanbod van verschillende dropshipping leveranciers zou willen combineren in één webshop. Dit laatste is niet zomaar in elke webshop toepasbaar en zal je dan over een webshop systeem moeten beschikken die dit goed ondersteund.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden met dropshipping? Neem dan eens contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin