Handleiding

WebshopWinkelzuil Algemene informatie

Bekijk de handleiding in PDF formaat

Inloggen

Inloggen in het beheersysteem
In het beheersysteem van de Crossretail-webshop kunt u zelf uw webshop beheren. Ook kunt u in het beheersysteem alle orders terugvinden. Om de omgeving op te starten, gaat u naar het webadres dat u van ons heeft ontvangen via Basecamp.

U kunt vervolgens inloggen met de eveneens aangeleverde logingegevens.↑ Sluiten

Navigatie

Hoofd- en subnavigatie
Na het inloggen verschijnt er links bovenin een navigatiebalk. U bevindt zich op de menu-pagina die groen is gemarkeerd. In bovenstaand voorbeeld bent u actief op de Dashboard-pagina. Door met de muis over de andere menu-items te gaan, verschijnen er zogeheten submenu’s. Op deze onderdelen kunt u klikken, om zo naar de specifieke pagina’s te navigeren (zie onderstaande afbeelding). ↑ Sluiten
Winkels openen en uitloggen
Rechts bovenin kunt u uw online winkels openen door te klikken op ‘Uw online winkel(s)’. In een submenu verschijnen de winkels die voor u actief zijn. U kunt erop klikken om ze te openen. Hiernaast ziet u ook nog staan ‘Uitloggen’. Hiermee verlaat u het beheersysteem. ↑ Sluiten
Producten zoeken
Het is in het beheersysteem ook mogelijk om te zoeken naar producten die in uw systeem staan. Dit doet u ook rechts bovenin. U ziet daar een veld staan waarin u tekst kunt typen (zie bovenstaande afbeeldingen). Als u dit heeft gedaan drukt u op de enter-toets en verschijnen de producten die voldoen aan uw zoekcriteria.↑ Sluiten

Catalogus – categorieën

In het beheersysteem is het mogelijk om categorieën toe te voegen en te verwijderen. Let erop dat er standaard al categorieën in uw systeem staan en dat u geen categorieën aanmaakt die al bestaan. Zo ontstaan er namelijk dubbelingen.

Categorie aanmaken
Stel dat u tweedehands fietsen verkoopt en deze wilt u gaan aanbieden via de webshop, dan is het raadzaam om een aparte categorie ‘tweedehands fietsen’ aan te maken. Dit doet u als volgt:
 1. Navigeer naar Catalogus -> Categorieën.
 2. Kies rechts bovenin voor ‘toevoegen’.
 3. In het eerste tabblad ‘algemeen’ kunt u de naam van de categorie invoeren
 4. Als u dit heeft gedaan klikt u op het tweede tabblad SEO (instellingen voor de zoekmachines). Deze velden zijn niet verplicht, maar kunnen wel iets toevoegen aan een categoriepagina en zijn bovendien belangrijk voor de vindbaarheid van uw webshop in bijvoorbeeld de zoekmachine Google.
 5. Bij ‘SEO categorienaam’ vult u nogmaals de categorienaam in.
 6. Het onderdeel ‘Meta tags’ kunt u in principe negeren. Dit zijn geen teksten die zichtbaar worden in uw webshop en de zoekmachines hechten hier vrijwel geen waarde meer aan.
 7. Daaronder kunt u de beschrijvingen invoeren die worden getoond boven en onder de categorie pagina in uw webshop.
 8. Na het invullen van deze gegevens gaat u naar het derde tabblad ‘Gegevens’
 9. Als u een categorie heeft aangemaakt die onder een andere categorie valt, dan vult u de naam van die hoofdcategorie in bij ‘Hoofdcategorie’.
 10. Als u binnen de categorie gebruik wil maken van filters (bijvoorbeeld kleur) dan kunt u deze hier toevoegen. Als u een aantal letters van het woord invult, dan verschijnt er automatisch een lijst met beschikbare filters. Door er één aan te klikken, wordt deze toegevoegd. Meer informatie over filters vindt u in het hoofdstuk ‘Filters’. Het is overigens niet verplicht en zeker niet altijd noodzakelijk om filters toe te voegen. Alleen als er heel veel producten in de categorie zitten, is het raadzaam.
 11. Daaronder geeft u aan in welke winkels de categorie zichtbaar moet worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in uw webshop en in de instore-shop.
 12. Bij afbeelding kunt u een afbeelding uploaden die moet worden getoond bij de categorie.
 13. Wanneer de categorie die u aanmaakt een subcategorie is kunt u de ‘top’ functie aanvinken. Hiermee verschijnt de categorie in het categorie menu op de website. Dit gebeurt normaal gesproken alleen bij hoofdcategorieën.
 14. Bij ‘Sorteervolgorde’ kunt u een getal invullen. De categorie met het hoogste getal wordt bovenaan in de menu-structuur getoond. Stel dat u hier een getal invult dat hoger is dan het getal dat bij alle andere categorieën is ingevuld, dan komt de nieuwe categorie die u toevoegt bovenaan te staan.
 15. Als u de categorie direct in gebruik wilt nemen, dan zet u hem op ‘actief’. Let er op dat een categorie pas wordt getoond als er een product aan de categorie is gekoppeld.
 16. Als u alles goed heeft ingevuld, kiest u rechts bovenin de pagina voor ‘Bewaren’. De categorie is nu toegevoegd.
 17. Als u de categorie wilt blijven bewerken na het opslaan zonder dat u teruggestuurd wordt, klikt u op 'Opslaan en doorgaan'
save_category↑ Sluiten
Categorie bewerken
Het bewerken van een categorie gaat heel eenvoudig.
 1. Navigeer naar Catalogus -> Categorieën.
 2. Klik op de categorie dat u wilt bewerken.
 3. Vervolgens kunt u op dezelfde manier onderdelen aanpassen zoals u dat ook doet bij het toevoegen van een product.
 4. Let op: veel categorieën zijn automatisch door ons ingeladen. De namen van deze categorieën zijn niet aan te passen.
↑ Sluiten
Categorie verwijderen
Het verwijderen van een categorie is heel gemakkelijk. Let er wel op dat u alleen categorieën kunt verwijderen die u zelf heeft toegevoegd.
 1. Navigeer naar Catalogus -> Categorieën.
 2. Klik voor het product dat u wilt verwijderen op het vierkante hokje, waarna er een vinkje in verschijnt.
 3. Vervolgens klikt u rechts bovenin de pagina op de knop ‘Verwijderen’.
↑ Sluiten

Catalogus – producten

Onder het menu-item Catalogus vindt u ook het onderdeel Producten. Dit is uiteraard een belangrijk onderdeel van het beheersysteem, omdat hier alle producten zijn opgeslagen. U kunt op deze pagina: Zelf nieuwe producten toevoegen Bestaande producten wijzigen Producten verwijderen

Producten filteren
Omdat er heel veel producten in het systeem zijn opgeslagen, is het handig om te kunnen filteren, waardoor specifieke producten worden getoond die u bijvoorbeeld wilt bewerken. Dit kunt u doen met de functie ‘geavanceerd filteren’. U toont dit door links bovenin te klikken op de knop ‘Geavanceerd openen’. Er klappen dan een aantal velden uit (zie onderstaande afbeelding). product_filter Stel dat u bijvoorbeeld alleen de producten van het merk Batavus wilt tonen, dan typt u in het veld ‘Merk’ in ‘Batavus’ in. Er verschijnt onder het veldje vervolgens een veldje met daarin ‘BATAVUS’. Als u hierop klikt, verschijnt er achter het veld een blauw filter-knopje. Als je daarop klikt, worden op de pagina enkel producten van het merk ‘Batavus’ getoond. product_filter_brand Als u weer alle producten wilt zien en het filter wilt verwijderen, dan kunt u de tekst BATAVUS uit het veld weghalen en op de enter-toets klikken. Of u gaat via het hoofdmenu naar Catalogus -> Producten. U ziet dan weer gewoon alle producten die in het beheersysteem staan. In het productenoverzicht is het ook nog op een andere manier mogelijk om te filteren. Boven de kolommen naam, model, SKU, prijs, aantal beschikbaar en status vindt u invoervelden (zie afbeelding hieronder). In het veld onder ‘Naam’ kunt u bijvoorbeeld ‘Batavus’ invullen. In een lijstje worden dan alle producten getoond die in de naam ‘Batavus’ hebben staan. U kunt een specifiek product uit de lijst aanklikken om dit product alleen te tonen. U kunt ook alleen Batavus in het tekstveld laten staan en aan de rechterkant op dezelfde regel op het blauwe filter-knopje te drukken. Vervolgens worden alleen de producten getoond die de naam ‘Batavus’ bevatten. Toon categorieën Als u in de productenlijst ook een kolom voor de categorie wilt hebben, dan klikt u rechts bovenin op het schuifje bij ‘toon categorieën’. Er komt dan in plaats van ‘Nee’ ‘Ja’ te staan (zie onderstaande afbeelding), waarna de nieuwe kolom zichtbaar wordt. product_action↑ Sluiten
Producten toevoegen
Als u een product wilt toevoegen dan kunt u dit doen door op het producten overzicht op de knop ‘Toevoegen’ te klikken. U komt vervolgens op een pagina waar u alle basis-instellingen voor het product kunt configureren.
 1. Bovenaan vult u de naam en de productbeschrijving in.
 2. Daaronder kunt u het model instellen en een afbeelding van het product uploaden . Als u meerdere afbeeldingen wilt tonen, dan kan dat ook.
 3. Na het toevoegen van de afbeelding gaat u de categorieën koppelen. Stel dat u een tweedehands fiets gaat toevoegen dan moet deze vallen onder de categorie Tweedehands fietsen. Er vanuit gaande dat u deze categorie al heeft aangemaakt (zoals beschreven in hoofdstuk 3.1.1.) typt u in het veld ‘tweedehands’. In het lijstje wat vervolgens uitklapt, ziet u deze categorie staan. Als u erop klikt dan voegt u dit product aan deze categorie toe. Stel dat de categorie Tweedehands fietsen een categorie is die onder een hoofdcategorie valt, dan dient u ook de hoofdcategorie toe te voegen. Stel dus dat deze categorie valt onder de hoofdcategorie Fietsen, dan voegt u de categorieën Fietsen en Tweedehands fietsen toe.
 4. Als alle categorieën zijn gekoppeld, dan is het nog mogelijk om het product te koppelen aan een specifiek filter. Klanten kunnen bijvoorbeeld in uw webshop filteren op framemaat. Als u een tweedehands fiets toevoegt met de framemaat van 28 inch, dan kunt u dit product aan dat filter koppelen. Als de bezoeker van de webshop dan zoekt op alle fietsen met een framemaat van 28 inch, wordt het product dat u nu toevoegt getoond. U kunt meerdere filters aan het product koppelen. (Later in deze handleiding wordt uitgelegd hoe u specifieke filters aanmaakt).
 5. Als ook de filters zijn toegevoegd, kunt u de prijs instellen.
 6. Als ook de prijs is toegevoegd, kunt u kiezen in welke winkels u het product wilt tonen. Als u alleen een webshop heeft, toont u hem gewoon daar. Stel dat u ook een winkelzuil heeft, dan kunt u nog kiezen of u het product bijvoorbeeld alleen in de webshop wilt tonen en niet in de winkelzuil.
 7. Mocht het een product zijn wat op dit moment nog niet op voorraad is, maar op een bepaalde datum beschikbaar komt, kunt u bij ‘Beschikbaar per’ de datum invoeren.
 8. Bij voorraad status stelt u in wat de status is van het product.
 9. Bij de status van het product kunt u aangeven of het actief of inactief is. Inactieve producten worden niet getoond in de webshop.
 10. Bij voorraad geeft u aan hoeveel exemplaren van dit product u heeft staan.
 11. Bij de laatste stap geeft u aan of u het product wil gaan versturen. Als u het product niet wil gaan versturen, dan kunt u het product op ‘Alleen te reserveren’ zetten. Met deze status zijn producten alleen via de website te reserveren en moeten de klanten het ophalen in de winkel. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn bij een fiets, omdat u deze liever niet verstuurt.
In principe heeft u na het nemen van bovenstaande stappen het product toegevoegd. Er is echt nog een aantal aanvullende zaken dat u kunt configureren. Deze kunt u vinden als u op het tabblad met de puntjes klikt, zoals in de afbeelding hieronder: De volgende tabbladen zijn voor u eventueel van belang (de andere tabbladen kunt u negeren):
 • Attribuut
 • Aanbieding
 • Afbeeldingen

Attribuut
Bij attribuut kunt u eventuele extra informatie over het product toevoegen. De attributen moeten wel eerst toegevoegd zijn. Dit doet u via het menu: catalogus -> attributen -> attributen (zie ook verderop in de handleiding het hoofdstuk over attributen. Als er attributen in uw omgeving staan, kunt u in het eerste veld de eerste paar letters invoeren, vervolgens worden deze automatisch aangevuld met de attributen die u kunt kiezen. In onderstaand voorbeeld zijn de attributen ‘basiskleur’ en ‘frame’ toegevoegd. De tekst die erachter staat bepaalt u zelf. Probeer het maar eens bij een testproduct en bekijk hoe het er in uw webshop uit komt te zien. product_attributes
Aanbieding
Wilt u het product voor een aanbiedingsprijs in de markt zetten? Dit kunt u eenvoudig configureren via het tabblad ‘aanbieding’. In het veld ‘consumenten adviesprijs’ vult u de prijs in die gaat gelden voor uw klanten. Bij start- en einddatum vult u in in welke periode deze actieprijs moet gelden. Alleen in die periode wordt de prijs zo getoond, op alle andere data wordt de prijs getoond zoals u hem heeft ingesteld bij het toevoegen van het product. De klant krijgt in de webshop automatisch te zijn hoeveel procent korting hij krijgt.

Afbeeldingen
Bij het tabblad ‘afbeeldingen’ kunt u meerdere afbeeldingen toevoegen voor bij het product. Deze komen op de productpagina in het klein erbij te staan, onder de afbeelding die u al heeft toegevoegd in het tabblad ‘product’. Als klanten op de kleine afbeelding klikken, krijgen ze een vergroting. Klik op ‘plaatjes toevoegen’ om afbeeldingen op uw harde schijf te selecteren die u aan het product wilt koppelen. Nadat u dat heeft gedaan klikt u achter de afbeelding op de knop ‘uploaden’. Als u dit bij alle afbeeldingen heeft gedaan, bewaart u het product en zijn de foto’s toegevoegd. U kunt ze zelf weer verwijderen door achter de foto op de knop ‘verwijderen’ te klikken.↑ Sluiten
Product wijzigen
Als u een product wilt wijzigen, dan zoekt u het betreffende product eerst op met de filter-functie zoals eerder in deze handleiding beschreven. Vervolgens klikt u op de knop ‘wijzigen’ die achter het product staat.↑ Sluiten
Product kopiëren
Soms wilt u meerdere producten toevoegen die heel erg veel op elkaar lijken of dezelfde eigenschappen heeft. U kunt dan het product één keer toevoegen en het daarna kopiëren. Er wordt dan een exacte kopie van het product toegevoegd. Let er wel op dat de kopie standaard op ‘inactief’ staat. U doet dit door het bewuste product op te zoeken in de lijst en het vierkante vakje voor het product aan te vinken en dan rechtsboven op de knop ‘kopieer geselecteerd product’ te klikken.↑ Sluiten
Producten zelf beheren
Het is mogelijk om per product aan te geven wie de product-informatie beheert. Als u wilt dat de informatie die bij het product wordt getoond automatisch vanuit DST en Kruitbosch wordt geladen, dan is dit uiteraard mogelijk. In sommige gevallen kan het wellicht wenselijk zijn dat u zelf de product-informatie beheert en dat bij een update van het product uw informatie niet wordt overschreven door de informatie die in de landelijke database staat. Let op: als u gebruikmaakt (of gaat maken) van de kassa-koppeling, dan is de informatie uit uw kassa altijd leidend wat betreft de productdata.

Hoe stel ik dit in?

Het is per product mogelijk om aan te geven of u de informatie beheert of de leverancier. U doet dit als volgt:
 1. Ga naar Catalogus -> Producten.
 2. Zoek vervolgens een product op dat u wilt gaan beheren.
 3. Als u het betreffende product heeft gevonden, klikt u op het product om het te wijzigen.
Als het om een Kruitbosch- of DST-product gaat, staat dat bovenaan de pagina genoemd achter ‘Data leverancier’. Op dat moment wordt de productdata uit de database ingeladen. Wilt u dit zelf overnemen en ervoor zorgen dat bij een product-update uw ingevoerde gegevens niet worden overschreven, zet dan ‘Productgegevens bijhouden in CMS?’ op JA.

Als u deze knop omzet, merkt u dat het mogelijk wordt om de producttitel en de productomschrijving aan te passen. U heeft dan immers de macht over deze informatie. Verder zijn het model, de voorraad-status en de status instelbaar.

Als u tevreden bent over de gemaakte wijzigingen en u wilt dat in de toekomst uw wijzigingen niet worden overschreven vanuit de landelijke database, dan klikt u bovenaan de pagina op ‘bewaren’ en dan wordt het product opgeslagen.↑ Sluiten
Filters toevoegen
In hoofdstuk 3.2.2. kunt u lezen hoe u producten toevoegt aan bepaalde filters en waarom dit handig is. In uw omgeving is al een heel compleet aantal filters opgenomen. Mocht u een specifiek filter missen, dan kunt u die altijd handmatig toevoegen. Dit doet u op de volgende manier:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Catalogus -> Filters.
 2. U ziet vervolgens een lijst met bestaande filters. Deze kunt u bekijken en bewerken door erop te klikken.
 3. Als u een nieuw filter wilt toevoegen, klikt u rechts bovenin op de groene knop ‘toevoegen’.
 4. Bij ‘naam filtergroep’ voert u de naam in voor de filtergroep. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Framekleur.
 5. Bij de sorteervolgorde bepaalt u hoe hoog de groep getoond wordt op de website. In onderstaande voorbeeld ziet u bijvoorbeeld dat ‘merk’, ‘uitvoering’ en ‘jaar’ bovenaan de zoekfilters staan. Dit houdt in dat ‘merk’ de hoogste waarde heeft bij sorteervolgorde en ‘uitvoering’ en ‘jaar’ lager dan ‘merk’. Dus: hoe hoger het getal bij sorteervolgorde, hoe hoger in de lijst de filtergroep op de website wordt getoond.
 6. Als u een filter wilt toevoegen onder de filtergroep, klikt u vervolgens op ‘voeg filter toe’. Er verschijnen dan twee velden; ‘naam filter’ en ‘sorteervolgorde’.
 7. In het eerste veld vult u bijvoorbeeld groen in en bij sorteervolgorde bepaalt op dezelfde wijze hoe hoog deze kleur getoond moet worden op uw website. Als u niets invult, worden ze automatisch gesorteerd.
 8. Als u tevreden bent met uw filtergroep, dan kiest u rechts bovenin het scherm voor ‘bewaren’. U kunt deze filtergroep nu gaan gebruiken zoals u leest in hoofdstuk 3.2.2.
↑ Sluiten
Attributen toevoegen
Als u een product toevoegt, kunt u het ook attributen meegeven. Dit is extra informatie over een specifiek product. Om een attribuut te kunnen toevoegen, dient deze wel eerst aangemaakt te worden. Dit doet u op de volgende manier:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Catalogus -> Attributen -> Attribuut groepen.
 2. Hier krijgt u een lijst met de groepen die op dit moment bestaan.
 3. Een nieuwe groep toevoegen doet u door rechts bovenin op de knop ‘toevoegen’ te klikken.
 4. Hier vult u de naam van de groep in (bijvoorbeeld Basiskleur) en eventueel de sorteervolgorde (hoe hoger de waarde in dit vak, hoe hoger de attribuutgroep getoond wordt in de lijst op de website).
 5. Als u dit heeft gedaan, gaat nu naar het hoofdmenu Catalogus -> Attributen -> Attributen.
 6. Klik wederom op ‘toevoegen’ rechts bovenin.
 7. Het attribuut kunt u dezelfde naam geven als de groep (als er niet meerdere attributen onder een groep vallen) en u selecteert vervolgens de attribuutgroep die u hiervoor heeft aangemaakt in het veld eronder.
 8. U kunt hier eventueel wederom de sorteervolgorde invoeren, waarna u rechts bovenin op de knop ‘bewaren’ klikt om het attribuut op te slaan.
 9. Het attribuut is nu toegevoegd en u kunt het koppelen aan een product zoals dit staat beschreven in het hoofdstuk ‘product toevoegen’.
↑ Sluiten

Content – informatiepagina’s

De informatiepagina’s zijn statische pagina’s die u volledig naar eigen wens kunt inrichten. U kunt er bovendien voor kiezen om deze wel of niet in het hoofdmenu te tonen. Crossretail wordt standaard geleverd met een aantal standaard pagina’s, bijvoorbeeld ‘Algemene Voorwaarden’. Om een overzicht te krijgen van de bestaande informatiepagina’s gaat u in het hoofdmenu naar Content -> Informatiepagina’s.

Informatiepagina zoeken
Als u naar het overzicht kijkt, ziet u bovenin een zoekveld met daarin de tekst ‘Pagina zoeken’. Als u hier iets invult, kunt u zoeken op een specifieke bestaande pagina. Dit kan een handige functie zijn als u beschikt over heel veel pagina’s. In onderstaand voorbeeld worden enkel de pagina’s getoond met het woord ‘winkel’ erin. ↑ Sluiten
Informatiepagina toevoegen
Uiteraard heeft u de volledige vrijheid om informatiepagina’s toe te voegen. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit doet en hoe u deze pagina’s in het hoofdmenu van uw website/webshop tevoorschijn krijgt.
 1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Informatiepagina’s.
 2. Klik rechts bovenin op de knop ‘Toevoegen’.
 3. U komt nu automatisch binnen op het tabblad ‘Algemeen’. Hieronder kunt u het onderwerp van de pagina (titel) en de inhoud van de pagina invoeren. De manier van uw bericht invoeren gaat ongeveer op dezelfde wijze als u gewend bent van uw tekstverwerker.
 4. Als u dit heeft gedaan klikt u op het tweede tabblad SEO (instellingen voor de zoekmachines). Deze velden zijn niet verplicht, maar kunnen wel iets toevoegen aan een informatiepagina en zijn bovendien belangrijk voor de vindbaarheid van uw webshop in bijvoorbeeld de zoekmachine Google.
 5. Het onderdeel ‘Meta tags’ kunt u in principe negeren. Dit zijn geen teksten die zichtbaar worden in uw webshop en de zoekmachines hechten hier vrijwel geen waarde meer aan.
 6. Na het invullen van deze gegevens gaat u naar het derde tabblad ‘Gegevens’.
 7. Bij ‘Winkel’ staat standaard de hoofdwinkel aan. De instore winkel hoeft hier niet aangevinkt te worden, want hierin worden de statische pagina’s niet getoond.
 8. Als de pagina die u toevoegt onderdeel uitmaakt van een bovenliggende pagina, dan kunt u deze selecteren in het veld eronder. U kunt bijvoorbeeld een pagina ‘Klantenservice’ aanmaken en een onderliggende pagina ‘Retourneren’ hieronder plaatsen.
 9. Als u een afbeelding wilt koppelen aan de pagina, dan kan dit in het veld eronder.
 10. Als u een overzichtspagina aanmaakt, dan zet u hier een vinkje. Dit is een pagina waar een overzicht wordt getoond van de pagina’s die onder de pagina zijn geplaatst (zie voorbeeld hieronder).
 11. Bij ‘SEO pagina naam’ kunt u de titel van de pagina invullen.
 12. Bij ‘Menu’ kunt u aangeven of u de pagina wilt tonen in het hoofdmenu van uw website/webshop of niet.
 13. De status van de pagina moet op ‘actief’ staan om hem te tonen.
 14. Voor de sorteervolgorde geldt: de pagina’s met de hoogste waarde wordt bovenaan getoond. Als u niks invult, worden de pagina’s automatisch gerangschikt.
 15. Met het vierde tabblad ‘Design’ hoeft u niks te doen.
 16. Als u tevreden bent over wat u heeft ingevuld, kunt u rechts bovenin op ‘Bewaren’ klikken. U heeft nu een nieuwe informatiepagina aangemaakt.
Let op: als u de teksten eerst in Word heeft getypt, is het belangrijk dat u deze niet rechtstreeks daar vanuit kopieert. Plak de teksten dan eerst in het kladblok (vindt u in uw startmenu) en vervolgens plakt u het vanuit het kladblok in het beheersysteem. Dit zorgt ervoor dat er geen verkeerde opmaak vanuit Word meekomt.↑ Sluiten
Informatiepagina bekijken
Als u een informatiepagina heeft aangemaakt, wilt u deze natuurlijk graag bekijken. Als u ervoor heeft gekozen de pagina toe te voegen aan het menu en de pagina staat op ‘actief’ dan ziet u de pagina direct terug op uw website. U kunt op die manier kijken of u tevreden bent over uw pagina. Het is ook mogelijk de pagina via het beheersysteem te bekijken. Dit doet u door op een pagina te klikken in het overzicht en dan rechts bovenin op de knop ‘Bekijk informatiepagina’ te klikken.↑ Sluiten
Informatiepagina verwijderen
Als u een informatiepagina wilt verwijderen, dan kan dat heel eenvoudig.
 1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Informatiepagina’s.
 2. Vink de pagina aan die u wilt verwijderen door voor de titel het vinkje in het vierkantje te zetten.
 3. Klik vervolgens op de knop ‘Verwijderen’ rechtsboven in.
↑ Sluiten

Content – nieuws

Nieuws tonen in het hoofdmenu
Het is ook mogelijk om uw klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Als u dit wilt gaan doen, is het allereerst van aan te raden om de nieuws-module aan te zetten in het hoofdmenu van uw webshop (als dit niet al het geval is). U kunt dit controleren door de volgende stappen te ondernemen:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Configuratie -> Instellingen -> Winkel-instellingen en kies hier uw winkel.
 2. Klik vervolgens op het tabblad ‘Nieuws’.
 3. Controleer hier of ‘Nieuws tonen in navigatie’ aanstaat. Als dit het geval is, wordt uw nieuws in het hoofdmenu opgenomen, waardoor het goed zichtbaar is voor uw klanten. U kunt hier overigens ook andere zaken configureren die te maken hebben met de nieuwsmodule.
news_menu↑ Sluiten
Nieuws toevoegen
Als u dit gecontroleerd heeft, kunt u nieuws gaan toevoegen.
 1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Nieuws
 2. U ziet vervolgens een lijst met de nieuwsberichten die momenteel op uw website staan.
 3. Als u een nieuw bericht wilt plaatsen, dan kiest u rechts bovenin voor de groene knop ‘Toevoegen’.
 4. Bovenin kunt u een foto selecteren die wordt afgebeeld boven uw artikel. Het is hier aan te raden hoge kwaliteit foto’s te gebruiken, dit heeft een mooi effect op uw pagina.
 5. Vervolgens kiest u een pakkende nieuwskop.
 6. Daaronder kunt u de datum van het nieuwsbericht instellen.
 7. De ‘Nieuws Meta Omschrijving’ kunt u overslaan
 8. In het blok ‘Nieuws content’ maakt u de inhoud van het nieuwsbericht aan. Zoals u ziet lijkt dit blok heel erg op de manier waarop uw tekstverwerker werkt.
 9. Als u tevreden bent over uw bericht, laat u de ‘Nieuws Status’ op ‘Ja’ staan. Dit zorgt ervoor dat het nieuwsbericht op actief staat en dus wordt getoond op uw website.
 10. ‘Nieuws Webshops’ laat u gewoon op ‘Standaard’ staan.
 11. De ‘Nieuws SEO URL’ hoeft u niet in te vullen.
 12. Om een nieuwsbericht als uitgelicht te tonen, verandert u de knop bij 'Uitgelicht' naar JA. Dit zorgt ervoor dat het bericht bovenaan komt te staan.
 13. Als u klaar bent klikt u rechts bovenin de pagina op de knop ‘Bewaren’. Hiermee wordt u nieuwsbericht opgeslagen en geplaatst.
 14. Als u alles goed heeft gedaan, ziet u het nieuws-item nu op uw website verschijnen.
↑ Sluiten
Nieuws bewerken
Als u een nieuws-item wilt bewerken, kunt u dit op de volgende manier doen:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Nieuws
 2. U ziet vervolgens een lijst met het nieuws dat op uw website staat. Klik op een nieuwskop om het nieuws-item te bewerken.
↑ Sluiten
Nieuws verwijderen
Het is uiteraard ook mogelijk nieuws weer te verwijderen.
 1. Ga in het hoofdmenu naar Content -> Nieuws
 2. Zet een vinkje in het vierkantje voor het bericht dat u wilt verwijderen.
 3. Klik rechts bovenin op de knop ‘Verwijderen’
↑ Sluiten

Extensies – modules

In dit overzicht kunt u diverse modules configureren. Op de overzichtspagina opent u een module altijd door op de knop ‘wijzigen’ te klikken. We nemen ze hieronder één voor één met u door.

Aanbevolen
Bij aanbevolen kunt u specifieke producten uitlichten op de homepage van de website. U voegt op de volgende manier producten toe die u extra onder de aandacht wilt brengen:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Extensies -> Modules en klik vervolgens achter ‘Aanbevolen’ op de wijzigen-knop.
 2. U ziet nu een invoerveld achter ‘producten’. U kunt hier de eerste paar letters invullen van een specifiek product, waarna deze in een lijstje tevoorschijn komen. Om een product vervolgens definitief toe te voegen, klikt u het aan in de lijst.
 3. U kunt zelf bepalen hoeveel producten u toevoegt. Ze komen allemaal in de lijst staan. Door op het min-teken achter een product te klikken, verwijdert u het product weer. Als het goed is ziet het er als volgt uit:
 4. Onder de productenlijst kunt u nog een aantal dingen instellen, bijvoorbeeld hoeveel producten er moeten worden weergegeven, hoe hoog en breed de afbeelding moet zijn, of het blok actief of niet actief is en eventueel de sorteervolgorde. Als u meerdere blokken gebruikt (een extra blok aanmaken kan door te klikken op ‘Blok toevoegen’, kunt u met de waarde bij de sorteervolgorde aangeven welk blok hoger op de website getoond moet worden. module-featured
 5. Als u alles heeft ingesteld zoals u wenst, klikt u rechts bovenin op de bewaren-knop.
↑ Sluiten
Aanbiedingen
Zoals in het hoofdstuk over het toevoegen van producten te lezen is, kunt u producten tegen een actieprijs in de ‘digitale etalage’ zetten. Dit stel je in bij de instellingen van het product. Maar hoeveel van deze producten met een aanbieding je op de homepage wilt tonen en in welke vorm, stel je in bij de aanbiedingen-module. Je vindt deze via het hoofdmenu: Extensies -> Modules -> Aanbiedingen.

In de eerste kolom kun je aangeven hoeveel producten met een aanbieding er getoond moeten worden. Daarnaast bepaal je hoe hoog en breed de afbeeldingen moeten zijn. Bij Layout bepaal je op welke pagina het blok moet worden getoond. Kies daar voor ‘home’ als dit op de homepage moet zijn. De positie is altijd ‘content midden blok’. Als de status op actief staat, wordt het contentblok getoond. Als hij op inactief staat, niet. Als u meerdere blokken gebruikt (een extra blok aanmaken kan door te klikken op ‘Blok toevoegen’, kunt u met de waarde bij de sorteervolgorde aangeven welk blok hoger op de website getoond moet worden. ↑ Sluiten
Adressen
Bij deze module kunt u het adres en de openingstijden van uw winkel instellen. Als u het adres en de openingstijden heeft ingevuld, zorgt u dat de instellingen onderaan de pagina eruitzien zoals hieronder afgebeeld. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens helemaal onderaan uw website en op de contactpagina worden getoond. Als u meerdere vestigingen heeft, kunt u hier meerdere adressen aanmaken. Als u klaar bent met alles in te vullen, klikt u rechts bovenin op de bewaren-knop. Bovendien kunt u hier ook uw WhatsApp-nummer toevoegen, waardoor in uw webshop zichtbaar wordt dat u via WhatsApp te bereiken bent. U vult het 06-nummer in bij het veldje ‘Whatsapp’. module-addresses↑ Sluiten
Content
In de content module is het mogelijk op allerlei tekst en afbeeldingen aan te passen op de verschillende pagina’s. Als u dit element gaat bewerken, ziet u als het goed is aan de linkerkant van de pagina een aantal contentblokken staan. Door hierop te klikken ziet u aan de rechterkant van uw scherm van de inhoud van het blok is, waar het wordt getoond en of het op actief staat. Klik op de knop ‘Gebruik WYSIWYG’ om de tekst te bewerken in een gebruiksvriendelijke tekstverwerker.↑ Sluiten
Social Media
Bij de Social Media-module kunt u instellen dat er vanaf uw website doorgelinkt kan worden naar de sociale media waarop u actief bent. Voor Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter geldt dat u gewoon de namen van de accounts invult (daarachter kunt u met ‘yes’ en ‘no’ aangeven of deze getoond moeten worden onderaan uw website.

Als u een YouTube-kanaal heeft dan kunt u uw kanaal-ID invullen. Deze kunt u vinden in uw YouTube-account. Ditzelfde geldt voor Linkedin. De andere sociale media zult u zeer waarschijnlijk niet gebruiken. Onderaan uw website zullen de sociale media als volgt worden getoond: ↑ Sluiten
Voordelen
Bij voordelen kunt u instellen welke teksten er worden getoond helemaal bovenaan uw website. Het gaat om de volgende balk:

U kunt hier de vier teksten helemaal aanpassen naar uw wens. Klik vervolgens op de bewaren-knop om het op te slaan. De wijziging wordt direct doorgevoerd. ↑ Sluiten

Extensies – verzendmethoden

Verzendmethode instellen
Bij verzendmethoden kunt u de bezorgkosten aanpassen. Dit doet u als volgt:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Extensies -> Verzendmethoden.
 2. Klik vervolgens achter de rij ‘Flax Rate + Free’ op de knop ‘Wijzigen’. Het volgende scherm verschijnt:
shipping-plus
 1. U kunt vervolgens aan de linkerkant de bezorgkosten bewerken voor België (BEL) en Nederland (NED). De standaard bezorgkosten voert u bij het veld ‘Cost’ in. Bij ‘Free From’ voert u in vanaf welk bestelbedrag klanten geen bezorgkosten meer hoeven te betalen.
↑ Sluiten

Verkoop – bestellingen

Bestellingen
Alle bestellingen die via de webshop of de instore-zuil zijn gedaan, vindt u terug in het bestellingsoverzicht. U vindt dit via het hoofdmenu Verkoop -> Bestellingen. De lichtblauwe rijen zijn geplaatst via de instore-zuil en de witte zijn bestellingen die zijn geplaatst via de webshop. ↑ Sluiten
Bestellingen filteren
In het overzicht vindt u een hele lijst met bestellingen. Als u een specifieke bestelling wilt opzoeken, kunt u dit doen door de filtermogelijkheden bovenaan de lijst. Allereerst kunt u op een aantal zaken sorteren, namelijk op: bestelnummer, klantnaam, status, totaal, besteldatum en datum gewijzigd. Als u op deze dikgedrukte kopjes klikt, wordt de gehele lijst gefilterd op basis van dat gegeven. Als u er nog een keer op klikt, wordt de manier van sorteren precies omgedraaid. Daarnaast kunt u iets invoeren in de invoerveld onder de dikgedrukte kopjes. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar bestelling 72? Vul dan onder bestelnummer 72 in en klik helemaal aan de rechterkant op de knop . Vervolgens ziet u het onderstaande verschijnen: shipping_methodes Als u weer alles wilt bekijken, kunt u dat op twee manieren doen. Of u haalt de 72 in het veld weg en klikt opnieuw op de filter-knop. Of u gaat in het hoofdmenu opnieuw naar Verkoop -> Bestellingen.↑ Sluiten
Bestelling toevoegen of verwijderen
Als u handmatig een bestelling wilt invoeren dan doet u dit door op de knop te klikken. U krijgt dan een gebruiksvriendelijke interface waarin u de bestelling kunt toevoegen. Als u een bestelling wilt verwijderen gaat u als volgt te werk:
 1. Selecteer de bestelling of bestellingen die u wilt verwijderen. Dit doet u door op het vierkantje te klikken dat voor een bestelling staat.
 2. Klik vervolgens rechts bovenin op . De bestelling is nu verwijderd.
↑ Sluiten
Bron van bestelling
Als u klikt op het tekstveld onder ‘Bron’ dan kunt u uit drie verschillende mogelijkheden kiezen, namelijk:
 • Kruitbosch: orders die bestaan uit uitsluitend Kruitbosch-producten, de verzending van deze producten wordt automatisch door Kruitbosch gedaan.
 • Eigen winkel: orders die bestaan uit uitsluitend uw eigen producten en dus door u verzonden worden.
 • Kruitbosch en eigen winkel: orders die bestaan uit producten uit uw eigen winkel en van Kruitbosch. De producten van Kruitbosch worden automatisch door Kruitbosch verzonden en uw eigen producten door uzelf.
 • DST: Orders die bestaan uit producten van DST. Deze worden verzonden door de leverancier.
↑ Sluiten
Factuur printen
Als u een factuur wilt printen, dan gaat u als volgt te werk:
 1. Selecteer de bestelling of bestellingen waarvan u een factuur wilt afdrukken. Dit doet u door op het vierkantje te klikken dat voor een bestelling staat.
 2. Klik vervolgens rechts bovenin op . Er wordt vervolgens een bestand gegenereerd dat u direct kunt printen.
↑ Sluiten

Verkoop – klanten

Klanten
Door in het hoofdmenu naar Verkoop -> Klanten -> Klanten te gaan, ziet u welke mensen klant bij u zijn en bestellingen hebben geplaatst. Door op ‘wijzigen’ te klikken, kunt u eventueel klantgegevens wijzigen of inzien.

In dit overzicht is het ook mogelijk om te filteren op klanten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat er heel veel klanten in uw systeem staan. Dit doet u door de invoervelden te gebruiken. Typ bijvoorbeeld onder ‘Naam’ een naam van een klant in en kies vervolgens voor de knop . U zult zien dat enkel de klanten worden getoond die over deze naam beschikken.
Als u weer alles wilt bekijken, kunt u dat op twee manieren doen. Of u haalt de naam in het veld weg en klikt opnieuw op de filter-knop. Of u gaat in het hoofdmenu opnieuw naar Verkoop -> Klanten -> Klanten.↑ Sluiten
Klanten toevoegen en verwijderen
Als u handmatig een klant wilt invoeren dan doet u dit door op de knop te klikken. U krijgt dan een gebruiksvriendelijke interface waarin u de klant kunt toevoegen. Als u een klant wilt verwijderen gaat u als volgt te werk:
 1. Selecteer de klant of klanten die u wilt verwijderen. Dit doet u door op het vierkantje te klikken dat voor een bestelling staat.
 2. Klik vervolgens rechts bovenin op . De klant is nu verwijderd.
↑ Sluiten

Verkoop – kortingsbonnen

Kortingsbonnen
Het is ook mogelijk om kortingsbonnen aan te maken. Met de gekozen codes kunnen uw klanten dan kortingen krijgen op specifieke producten. Het aanmaken van de codes doet u als volgt:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Verkoop -> Kortingsbonnen. Je ziet vervolgens een overzicht van de kortingsbonnen die momenteel actief zijn.
 2. Klik rechtsboven op de knop , hiermee maakt u een nieuwe kortingsbon aan.
 3. De velden die u vervolgens kunt invullen spreken voor zich. Let erop dat u goed aangeeft bij welke producten of categorieën de kortingscode geldig is.
 4. Onderaan de pagina kunt u een start- en einddatum invoeren en het maximaal aantal keer dat de kortingscode gebruikt kan worden.
 5. Bij ‘status’ kunt u de kortingscode vervolgens activeren of deactiveren. Als u helemaal tevreden ben over wat u heeft ingevoerd, dan klikt u rechts bovenin op de bewaren-knop.
Het bewerken van de kortingsbonnen is ook heel eenvoudig. In het overzicht klikt u achter een specifieke kortingsbon op de knop ‘wijzigen’. Vervolgens kunt u alles aanpassen zoals u dat ook doet als u een nieuwe kortingsbon aanmaakt.↑ Sluiten

Configuratie – slider

Foto slider op homepage
De foto’s die worden getoond in de zogeheten slider op de homepage, kunt u aanpassen door de volgende stappen te doorlopen:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Configuratie -> Design –> Advanced Slider.
 2. U krijgt vervolgens een overzicht te zien van de sliders die op dit moment ingevoerd zijn. Als er geen één is toegevoegd, is deze lijst leeg. Als u een bestaande slider wilt wijzigen, klikt u op de wijzigen-knop.
 3. Als u een nieuwe slider wilt aanmaken, klikt u op de knop . Bij het wijzigen of toevoegen van een slider komt u in hetzelfde scherm terecht. Bij het wijzigen staan er allerlei zaken ingevuld die u kunt wijzigen, bij het toevoegen begint u met een blanco formulier. We gaan in de handleiding uit van het laatste.
 4. Als u op de toevoegen-knop heeft gedrukt, kunt u allereerst de naam van de slider invullen. Deze wordt verder niet getoond op de website zelf. Vervolgens geeft u aan of deze actief of niet actief moet zijn (aan of uit). ‘Show Captions’ kunt u gewoon op actief laten staan.
 5. Dan het echte werk: u gaat slides toevoegen. Druk op de knop om er één toe te voegen. U moet vervolgens de volgende velden invullen:
 • Order: hiermee geeft u aan in welke volgorde de slides moeten worden getoond. Hoe lager het getal van de slide, hoe eerder hij komt.
 • Title: de titel van de slide (zie nummer 1 in voorbeeld hieronder)
 • Sub Title: hoeft u niet in te vullen.
 • Description: het tekstje onder de titel (zie nummer 2 in voorbeeld hieronder)
 • Link: dit is de pagina waar de slider naartoe moet linken. Als dit bijvoorbeeld een categoriepagina is, dan typt u de eerste paar letters van de categorie in en kunt u hem zelf selecteren uit de keuzelijst die verschijnt.
 • Image: hier voegt u de afbeelding toe. Klik op ‘browse’ om er één te selecteren. Als u deze op uw harde schijf hebt staan, kiest u na ‘browse’ voor de toevoegen-knop. U selecteert de afbeelding vervolgens op uw harde schijf.
 • Thumbnail: kunt u leeg laten.
Let op: de afmetingen van de afbeeldingen die u in de slider gebruikt zijn idealiter 927 pixels breed en 422 pixels hoog.
 1. Als u deze onderdelen heeft ingevuld kunt u de slide bewaren door rechts bovenin op de bewaren-knop te drukken. U kunt eventueel ook direct nog een slide toevoegen aan de slider. Dit doet u door het bovenstaande proces te herhalen.
 2. Een slide verwijderen doet u door op knop te klikken.
Als u de nieuwe slider heeft geactiveerd dan kunt u naar uw homepage gaan om te zien of de slider inderdaad in werking is. We raden u aan om ook even alle slides te gebruiken om zeker te zijn dat de links naar de juiste pagina’s gaan. Let op: het is belangrijk om goed na te denken over de inhoud van de slider. We hebben hier een blog over geschreven, die vindt u hier: https://i-aspect.com/5-tips-voor-het-gebruik-van-de-slider-in-crossretail/. ↑ Sluiten
Afbeeldingen van Kruitbosch
Er zijn via Kruitbosch afbeeldingen beschikbaar die u kunt gebruiken in de slider. Deze vindt u in het Kruitbosch bestelsysteem. De afbeeldingen zijn te vinden in de Fietsenportal onder het menu Marketing -> web banners selecteren. Deze foto’s kunt u opslaan en vervolgens plaatsen in de slider van de Crossretail-webshop.↑ Sluiten

Configuratie crossretail teksten

Crossretail teksten
We hebben een aantal teksten in het beheersysteem opgenomen voor onder meer de levertijd van uw eigen producten. Deze teksten kunt u op de volgende manier zelf aanpassen:
 1. Ga in het hoofdmenu naar Configuratie -> Instellingen -> Crossretail teksten.
 2. U ziet vervolgens een overzicht van de teksten zoals ze in het systeem staan. Deze kunt u aanpassen door achter een tekst op de wijzigen-knop te klikken. Vervolgens klikt u op de bewaren-knop als u tevreden bent met uw aanpassing.
Onder omschrijving ziet u wat voor tekst het is. We leggen deze hieronder nog even extra uit:

Waarschuwingtekst: webshop stock is not store stock
Deze tekst wordt bij ieder product getoond en geeft aan dat de voorraadgegevens van de webshop niet automatisch de voorraad gegevens van uw winkel zijn. Dit om te voorkomen dat mensen voor niets naar uw winkel komen, omdat ze denken dat het product ook in uw winkel op voorraad is.

Fiets kopen instore
Informatieve tekst die getoond wordt bij alle fietsen in de instore oplossing en aangeeft wat de klant dient te doen na het bestellen van een fiets.

Tekst reserveren webshop
Informatieve tekst die getoond wordt bij alle fietsen in de webshop en aangeeft wat het reserveren van een fiets inhoud.

Levertijd tekst Kruitbosch producten
De tekst die als levertijd wordt getoond bij Kruitbosch-producten.

Levertijd tekst DST producten
De tekst die als levertijd wordt getoond bij DST-producten.

Levertijd tekst eigen voorraad
De tekst die als levertijd wordt getoond bij producten die u zelf op voorraad heeft.

Voorraad tekst "beperkt op voorraad" Kruitbosch producten
Beperkt op voorraad tekst die bij de producten van Kruitbosch wordt getoond.

Voorraad tekst "beperkt op voorraad" DST producten
Beperkt op voorraad tekst die bij de DST-producten wordt getoond.

Voorraad tekst "beperkt op voorraad" eigen voorraad
Beperkt op voorraad tekst die bij de producten die u zelf op voorraad heeft wordt getoond.

Voorraad tekst "niet op voorraad" Kruitbosch producten
Tekst die wordt getoond als een Kruitbosch-product niet op voorraad is.

Voorraad tekst "niet op voorraad" DST producten
Tekst die wordt getoond als een DST-product niet op voorraad is.

Voorraad tekst "niet op voorraad" eigen voorraad
Tekst die wordt getoond als een product uit eigen voorraad niet op voorraad is.

Voorraad tekst "pre-order" Kruitbosch producten
Tekst die wordt getoond als een Kruitbosch-product binnenkort (weer) beschikbaar komt.

Voorraad tekst "pre-order" DST producten
Tekst die wordt getoond als een DST-product binnenkort (weer) beschikbaar komt.

Voorraad tekst "pre-order" eigen voorraad
Tekst die wordt getoond als een eigen product binnenkort (weer) beschikbaar komt.

Voorraad tekst "voldoende op voorraad" Kruitbosch producten
Tekst die wordt getoond als er voldoende voorraad is van een Kruitbosch-product.

Voorraad tekst "voldoende op voorraad" DST producten
Tekst die wordt getoond als er voldoende voorraad is van een DST-product.

Voorraad tekst "voldoende op voorraad" eigen voorraad
Tekst die wordt getoond als er voldoende voorraad is van een eigen product.↑ Sluiten

Configuratie winkelzuil instellingen

Winkelzuil instellingen
Via het hoofdmenu kunt u via Configuratie -> Instellingen -> Winkelzuil instellingen een aantal zaken voor uw winkelzuil configureren. De volgende zaken treft u hier aan:

Winkel IP
Dit is het IP-adres van uw winkel, ter beveiliging van uw winkelzuil. Pas deze niet aan.

Winkelzuil aanbiedingen
Met deze instelling kunt u de standaard aanbiedingenpagina op uw winkelzuil aan- of uitzetten. Let op! Deze pagina wordt pas getoond als er ook daadwerkelijk producten in de aanbieding zijn gezet.

Appcache winkelzuil legen
Indien u wijzigingen in de instore zuil heeft aangebracht, bijv. de invoer van nieuwe producten, en deze zijn niet direct zichtbaar op de zuil, dan kunt u met deze button de Appcache van de winkelzuil legen. De aangebrachte wijzigingen zullen daarna wel zichtbaar zijn.↑ Sluiten

Overige

Statistieken met Google Analytics
Het is natuurlijk erg interessant om te weten hoeveel bezoekt uw website trekt. Dit kan eenvoudig worden gemeten door Google Analytics, een statistieken tool van Google. Wij kunnen dit voor in aanmaken. Als u dat wilt, stuur dan een mail naar support@crossretail.nl. Om hiervan gebruik te maken heeft u wel eerst een Google-account nodig. Heeft u dat nog niet, dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via: https://accounts.google.com/SignUp?hl=nl.

Bent u gekoppeld aan Google Analytics en wilt u inzicht krijgen in de cijfers? Een uitgebreide uitleg vindt u onze blog: https://i-aspect.com/google-analytics-meten-weten/. ↑ Sluiten
Eenvoudig producten versturen met Sendcloud
U kunt veel tijd besparen door Crossretail te koppelen met Sendcloud. U hoeft nooit meer handmatig verzendlabels te maken en Track & Trace-informatie te verzenden. Met één druk op de knop wordt uw bestelling geïmporteerd, Sendcloud doet de rest. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.↑ Sluiten
Meer bereik met Google Shopping
Zoals u zelf ongetwijfeld wel eens heeft gezien, komen er na een zoekactie in Google regelmatig Google Shopping-resultaten naar voren. Zie de afbeelding hieronder. Vanuit Crossretail is het mogelijk om te koppelen met Google Shopping, zodat uw producten ook in het ‘winkelcentrum van Google’ in de etalage komen te staan. Hiermee trekt u meer klanten naar uw webshop. Interesse in deze koppeling? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.↑ Sluiten
Mond-tot-mondreclame met Google Customer Review
U ziet ongetwijfeld bij de zoekresultaten van Google weleens waarderingscijfers staan bij specifieke webshops. Dan geldt dat deze webshop is gekoppeld aan Google Customer Review. Dit houdt in dat klanten een recensie kunnen schrijven over de webshop en bovendien een aantal sterren kunnen toekennen.

Met Crossretail is het ook mogelijk om aangesloten te worden op Google Customer Review. Hierdoor genereert u automatisch digitale mond-tot-mondreclame. Stel dat een klant van u tevreden is en hij schrijft een erg positieve recensie, dan zien potentiële kopers dit ook in Google. Zij zullen vervolgens eerder geneigd zijn bij u een bestelling te plaatsen, omdat ze weten dat u een betrouwbaar adres bent.

Heeft u interesse in deze koppeling of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. ↑ Sluiten

Veelgestelde vragen

Sommige opties die in de handleiding worden beschreven, kan ik niet vinden in mijn Crossretail-omgeving
Het kan zijn dat bij de installatie alle rechten niet helemaal goed staan, waardoor sommige onderdelen niet (goed) worden getoond in uw beheersysteem. Neem contact met ons op om dit te verifiëren. ↑ Sluiten