Nieuwsbrieven versturen (e-mailmarketing)

E-mailmarketing is een succesvolle marketing communicatie tool.

Waarom E-mailmarketing?

E-mailmarketing is een goede manier om bestaande klanten te behouden én nieuwe klanten aan te trekken, uw naamsbekendheid te vergroten of meer verkoop te genereren. Ook kan het ingezet worden om de conversie van uw website te verhogen door bijvoorbeeld nieuwe bezoekers aan te trekken. Het versturen van nieuwsbrieven is een vorm van e-mail marketing en geeft u de mogelijkheid om snel in te spelen op de actualiteit met gepersonaliseerde berichten.

Werkwijze

Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruiken wij MailChimp, een online systeem om nieuwsbrieven in op te maken én te versturen.

Op basis van uw huisstijl ontwerpen we een speciale nieuwsbrief template. Vervolgens kunt u zelf de nieuwsbrief vullen met teksten, afbeeldingen en linkjes. MailChimp beschikt hiervoor over een zeer eenvoudige en gebruikersvriendelijke editor, zodat u gemakkelijk teksten en afbeeldingen kunt toevoegen.

Uiteraard zorgen we ervoor dat bezoekers zich via uw website eenvoudig kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief. Ook kunnen we bestaande leden uit een eventueel ander nieuwsbrief systeem overzetten naar het MailChimp account.

Meten = weten

Om te conversie van uw nieuwsbrief te meten beschikt MailChimp over een aantal standaard rapportages waarin u o.a. het aantal geopende nieuwsbrieven en het aantal clicks is opgenomen. En is uw doelstelling om meer bezoekers naar uw website te trekken, dan kunnen we dit meten via het Google Analytics account van uw website.