Analyseren Google Analytics (meten = weten)

Websites en webshops draaien om conversie, het resultaat telt. Om dit resultaat te meten zetten wij Google Analytics in.

Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics is een gratis dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en biedt voor zowel kleine als grote websites krachtige opties voor digitale analyses.

Google Analytics geeft u inzicht in o.a.:

  • Welke zoektermen mensen gebruiken om uw website te vinden
  • Welke pagina’s het langst bezocht worden
  • Waar bezoekers vandaan komen en wat ze op uw website doen
  • Welke online advertentie of boodschap het meest effectief is
  • Accurate verkeerspatronen/trends op uw website
  • Etc.

Google Analytics is nauw verbonden met Google Adwords, hierdoor is het eenvoudig om online campagnes te beheren en zo nodig aan te passen naar het bedrag van de bezoeker.

Werkwijze

Allereerst zorgen we ervoor dat uw website of webshop door Google Analytics gemeten kan worden. Vervolgens kunnen we de resultaten van uw website of webshop meten en vaststellen of uw online doelstellingen gehaald worden.

Indien uw doelstellingen niet gehaald worden bieden we verschillende diensten om de conversie van uw website te vergroten. Zo zetten we Zoekmachineoptimalisatie in om uw website beter vindbaar te maken en genereren we meer verkeer naar uw website d.m.v. Linkbuilding, Facebook campagnes, Nieuwsbrieven en Google Adwords campagnes. Ook usability is een belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van uw website. We zorgen daarom door conversie optimalisatie binnen uw website dat bezoekers de juiste weg afleggen.

Meer weten?